Nyári kesudiós sárgabaracksaláta, baconnel, pestóval és túróval

Ezt a receptet még nyáron találtam ki, igazából az Aldiban :D akciós volt a sárgabarack, otthon volt bacon, maradék túró és egy kis bazsalikomos lestyán pesto. 

Ennél a receptnél fontos, hogy a kesudió sós legyen, mert az a lényege, hogy minden íz és textúra egy kicsit megtalálható benne: a barack édesen savanykás, a kesudió ropogós és sós, a pesto enyhén fűszeres, a bazsalikom és a snidling frissességet ad, a túró pedig könnyíti a sült bacon zsírosságát és a koktélpari savasságát.

Ha nem szeretnénk sok időt tölteni a konyhában, bolti pestot is használjunk nyugodtan, de nagyon pikánsá teszi a lestyán az egészet :) A pestóról csak annyit, hogy ugyanúgy készítem mint az első posztomban a rukkolapesztót, csak a rukkolát 2 nagy marék bazsalikom és kb. 10 lestyánlevél keverékére cseréljétek :)

 

Hozzávalók 1 főre: kb. 7-8 db sárgabarack, 3 szelet bacon, 1 tk. pesto, 1 ek. túró, 2 tk. sós kesudió, 3-4 szem koktélparadicsom, 1 csipet snidling, pár levél bazsalikom.

 

Elkészítés: a bacont kis kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd az összes hozzávalót egy tányérra rakjuk, ízlés szerint, a lényeg, hogy minden részre jusson minden alapanyag :)

Nagyon gyors és egészséges (a bacont leszámítva) nyári vacsi vagy előétel :)