Teljeskiőrlésű fetás tönkölymuffinok, póréhagymával és kölesliszttel

Hivatalosan ez az első muffinom. Nem szoktam sütni, eddig azért, mert nem volt sütőformám és nem is igazán szeretem az édes tésztás dolgokat, mint ahogy a piskótát sem. De mindenképpen fel akartam avatni a kis teflon formát, így ez a sós recept lett belőle. Ami a legjbban meglepett, hogy nagyon nagyon omlós, annak ellenére, hogy nincs benne fehér liszt. Szerintem ezt az íróval és a feta sajttal értem el. Próbáljátok ki ti is :)

Hozzávalók:

-15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

-10 dkg kölesliszt

-1 dl író

-50 g morzsolt feta

-1 cs. sütőpor

-1 tojás

-70 g kókuszolaj

-2 tk. só

-1 tk. füstölt édes pirospaprika

-1 tk. fokhagymagranulátum

-80 g (3-4 ek.) párolt póréhagyma.

Elkészítés: a póréhagymát apróra vágjuk és egy kis olíva olajon megpároljuk. Kimérjük a liszteket egy keverőtálban, hozzáadjuk a fűszereket, sót, sütőport, belemorzsoljuk a fetát. A tojást, olajat, írót külön összekeverjük (de abszolút nem muszáj) és hozzáadjuk a keverékhez. Muffin sütő formába rakjuk és mérettől függően, előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Nekem 15-16 mini muffin jött ki belőle.

Jó étvágyat :)