Az ultimate New York cheesecake

Hozzávalók egy kb. 25 cm-es tortaformához:

A kekszréteghez:

~ 80 g olvasztott vaj

~ 215 g zabkeksz

A krémhez:

~ 600 g krémsajt

~ 3 ek tejföl

~ 2 cs Bourbon vaníliás cukor

~ 5 ek cukor

~ 1 lime leve és héja

~ 3 ek keményítő

A meggyréteghez:

~ 250 g fagyasztott meggy

~ 100 ml víz 

~ 1 ek citromlé

~ 3 ek cukor

~ 12 g tortazselé por (zselatin)

 

Elkészítés:

A kekszet egy aprítógépben morzsává zúzzuk, belekeverjük az olvasztott vajat és a sütőpapírral kibélelt tortaformába alaposan lenyomkodjuk. Berakjuk a hűtőbe, amíg elkészült a krém. A krémhez egy keverőtálban a hozzávalókat, a tojások és keményítő kivételével, 4-5 percig egy habverő segítségével kihabosítjuk, majd a végén keverjük bele a lisztet és a tojást. Ez a krémet öntjük a kekszalapra és előmelegített 160 fokos sütőben sütjük 1 órát. Ha letelt az idő, felvesszük 200 fokra a sütőt és további 15 percig sütjük, amíg picit még nem barnul a teteje. Kivesszük és haggyuk kihűlni. A meggyréteghez, a zselépor kivételével a hozzávalókat egy lábasban felforraljuk és 4-5 percig főzzük. A zselét pár csepp vízzel kikeverjük és a gyümölcshöz adjuk. Ha újra forrt elzárjuk és ráöntjük a kihűlt tortára. Visszarakjuk a tortát a hűtőbe min. 2-3 órára, hogy alaposan összeálljon. Felszetelve tálaljuk.