Gyömbéres, ötízű csirke

Nincs mit hozzáfűzni, aki szereti ezt az ízvilágot és fel akarja dobni a rakott brokkolit, ez egy szuper alternatíva :D

Hozzávalók: egy kisebb fej brokkoli rózsáira szedve, fél csirkemell, 1 tk. frissen reszelt gyömbér, 2 gerezd aprított fokhagyma, fél fej vöröshagyma apróra vágva, 1,5- 2 dl sűrű kókusztejszín, 2 ek. kuszkusz, fél citrom leve.

Elkészítés: előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Rózsáira szedjük a brokkolit, és egy kis olívaolajjal meglocsolva berakjuk a sütőbe, amíg elkészül a csirke. Egy serpenyőben a hagymát, fokhagymát olívaolajon pirítani kezdjük. Miután üvegesre párolódott hozzáadjuk a fűszerkeveréket. Nagyobb kockára vágjuk a csirkemellet és rádobjuk a hagymára. Sózzuk, majd ráöntjük a kókusztejet. Hozzáadjuk a gyömbért és pár perc rotyogás után belefacsarjuk a fél citrom levét. Mielőtt elzárjuk, belerakjuk a főtlen kuszkuszt, épp elég lesz neki ennyi idő, hogy tökéletes állaga legyen. A sütőből kivesszük a megpirult brokkolit, rárakjuk a csirkés ragut és visszarakjuk a sütőbe, annyira csak, hogy picit összeálljon kb. 5-7 perc.

Salival ettem, de akinek kevés lenne a kuszkuszt ne tegye bele hanem inkább külön főzzön mellé egy jó nagy adagot :)