Butter Brothers- A tökéletes kakaós csiga/ The perfect chocolateroll in Budapest

Legutoljára Franciaországban ettem, ilyen ropogós de mégis puha, ennyire vajas tésztájú péksütit, de jó tudni, hogy van ilyen hely Budapesten, ami tényleg ezt az elvárt minőséget hozza, ez pedig lónyayi úti Butter Brothers.

Abszolút takarja a név is az egész koncepciót. Már amikor belép az ember, teljesen feltölti a friss kakaós csigák, croissantok, töltött batyuk és a kávé illata. Délelőtt frissen sült kenyerek készülnek és egy szuper leves, amit ha  szendviccsel eszel  már is elmondhatjuk, hogy nemcsak reggeli és kávé köthető ide, hanem egy egészséges és gyors ebéd is.

ÉS A LÉNYEG: mint a képen is látható, igazi vajas,réteges, kívűl ropogós, belül puha tésztájú, nagyon ragacsosan csokis kakaós csiga. Végre sikerült találni egy olyat, ami legjobban hasonlít az Anyukáméra :) Merthogy a csiga alján a lefolyt csokis-cukros máz teljesen rásül a tésztára ezáltal olyan pluszt ad neki, amit egy fagyasztott/ nem kézzel készült és nem friss pékáru ezt nem tudna vissza adni.

Amikor azt a szót használom, hogy pékárú szó szerint vehetjük: igazi pékek által minden nap frissen készített, friss hozzávalókból készült termékek. Amit személyesen is megtapasztaltam, hiszen betekintést nyerhettem a mini kis üzembe, ami az üzlet mögött található. Magyar beszállítóktól érkezik a friss, magas zsírtartalmú tej és a tökéletes állagot adó liszt is, amit bárki meg is vehet!

Ez az a hely, amit bárkinek és bármilyen korosztály számára ajánlani tudok, és be kell valljam, otthon, nem tudnánk soha ennyire finomat csinálni, szerintem még a legprofibbak sem (bár lehet, hogy egyszer kipróbálom a lisztüket, CHALLENGE ACCEPTED) :) 

~ ~ ~ 

Last time I ate this crunchy but soft, soo butterly pastry in France, but good to know, there is a place in Budapest where I can eat same quality and this is the Butter Brothers at Lónyay street.

The name reflect all the concept. When enter bakery, you just filled up with the freshly baked rolls, croissants and speciality coffee. Before "luchtime", they start bake bread and there is  a daily special soup, if you eat with a sandwich, we can say that you can have a fast but healthy dinner here, not just breakfast and coffee.

And the biggest essencial of this beautiful bakery is definitely the chocolateroll. As you can see, full of layers, crunchy outside but sotf inside. I can truly say, finally find something which is similar to my Mum's chocolate roll because in bottom there is a caramelised sugar and chocolate layer which gives the feature of it.

This bakery works with a high quality hungarian cow milk and flour what you can buy also here. The bakery spot is actually behind the shop, where real bakers make daily frash, handmade pastries with full of love and passion.

This place I can recommend for everybody and every age who want to eat and feel one of the most natural and lovely place in the city.