Fűszeres kedgeree, lazaccal

A kedgeree egy indiai rizses egytálétel, rengeteg zöldséggel és az eredeti szerint füstölt hallal. Hát én nem vagyok egy füstölt hal rajongó, viszont énis előszeretettel eszem mindenki kedvencét a csodáa lazacot , úgyhogy most ezzel csináltam:D Rengeteg fűszer, gyömbér és egy jó kis löket az egészségnek, az bizti :)

Hozzávalók 2 főre:

-2 szelet nyers lazac

-4 ek rizs (vad-, basmati-, jármin bármilyen jó)

-3 gerezd fokhagyma

-kis fej hagyma

- kb. 2x2 cm nagyságú friss gyömbér

-1 közepes cukkini

-150 g fagyasztott borsó

-150 g fagyasztott zöldbab

-100 ml kókuszkrém

- fél lime leve

-2 tk madras curry

-1 tk őrölt koriandermag

-1 tk őrölt köménymag

-1 csokor friss koriander/petrezselyem

-só, bors

-olívaolaj

Elkészítés:

A serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a sózott, borsozott lazac szeleteket és kivesszük. A rizst  majdnem készre főzzük, közben beledobjuk a fagyasztott borsót és babot. Leszűrjük. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért és egy serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apróra vágott cukkinit, sózzuk borsozzuk és 3 percig pirítjuk. Rárakjuk a fűszereket és jó alaposan elkeverjük. Felöntjük a kókuszkrémmel, belerakjuk a megfőtt rizst, borsót és zöldbabot. Megvárjuk amíg újraforr, belefacsarjuk egy fél lime levét és megszórjuk aprított friss petrezselyemmel/ korianderrel. A lazaccal tálaljuk.