Kentucky csirke

Szerintem sokan szeretjük azt a bizonyos  gyorséttermi csirkét és kíváncsi voltam, hogy vajon hasonló lesz e az otthoni verzió. Meg kell, hogy mondjam, százszor jobb lett. Egy fűszeres joghurtban pihent egy éjszakát ami szinte csodát tett vele, mindenképpen érdemes otthon kipróbálni. Magában, mártogatóssal vagy egy friss salival is tökéletes! :D

 Hozzávalók 4 főre:

- 1 kg csirkemell

- 350 g kukoricapehely (cornflakes)

- 200 g liszt/ kukoricaliszt

- 300 g natúr joghurt

- 4 tk fokhagymapor

- 3 tk őrölt pirospaprika

- ízlés szerint: 1 tk őrölt chili

- só, frissen őrölt bors

- bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A joghurtot egy nagy tálba öntjük és összekeverjük a fokhagymaporral, paprikával, (chilivel), sóval, borssal. A csirkemellet tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk és beleöntjük a fűszeres joghurtba. A legjobb, ha sütés előtti este már bepácoljuk, de ha nincs rá lehetőség akkor egy órával előtte is jó.

A bundázáshoz a kukoricapelyhet zacskóba rakjuk és egy kicsit összenyomkodjuk, hogy apróbb szemű legyen. Egy nagy tányérra öntjük, elkeverjük benne a lisztet és egyesével ebbe forgatjuk a bepácolt csirkét, úgy, hogy minden részére rátapadjon a morzsa.

Bő olajban 4-5 percig sütjük közepes hőfokon, majd kiszedjük a papírra és kicsit lecsepegtetjük. Megsózzuk és kész is.

Jó étvágyat!