Dupla bacon-ös barbecue-s csirkemell

Határozottan mondhatom, hogy ez az a recept ami miatt rengetegen írtatok, úgyhogy nem is akartam tovább húzni. Ez a barbecues csirke: bacon a szószban és a tetején is van, édes, enyhén füstös, mézes-mázas, egyszóval tényleg zseniális :D Rengeteg felhasználási módja is van ráadásul: ehetjük körettel, salival, tölthetjük szendvicsbe, pizzatésztába, pitába, a maradékból csinálhatunk akár húsos pitét is, egyszóval azon nem kell aggódni, hogy esetleg nem fogy el :D

Hozzávalók 4 főre:

-1 kg csirkemell

-5 szelet bacon

A szószhoz:

-5 ek barbacue szósz (édes, csilis, hagyományos stb. bármelyik jó)

-1 ek mustár

-1ek méz

-3 ek ketchup

-3 gerezd fokhagyma lereszelve

-1 tk őrölt füstölt paprika (elhagyható)

-3 ek balzsamecet

-3 szelet bacon felkockázva

- 2 tk olívaolaj

-só, bors

Elkészítés:

A csirkemellett tetszőleges vastagságúra felszeleteljük, sózzuk, borosozzuk. A szósz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Egy nagy tepsit kikenünk olívaolajjal, beleöntjük a szószt és a csirkemellett, jó alaposan összeforgatjuk. Rápakoljuk a bacon szeleteket és előmelegített 200 fokos sütőben lefedve fél órát, majd fedő nélkül 10 percet sütjük. Ha kész így is ehetjük, vagy a csirkét kiszedjük, a visszamaradt szaftos mártást egy lábasban kb. a felére forraljuk el. Két villa segítségével szálaira szedjük a húst és a visszaforralt mártással tálaljuk. Sütőben sült krumpli, friss sali, savanyúságok is tökéletesek hozzá, vagy aki az egyszerű dolgokat szereti, kenyér :D