Őszi bébispenót saláta, céklával, ringlószilvával és pirított szójababbal

Hogy az ősz ne csak a #pumpkinspicedlatte-ról, sütőtökről és édesburgonyáról szóljon :) hogy mi mindent tettem bele a címbe sajnos nem fért bele, de már itt van a recept hozzá :) A spenótot valamiért sosem használom, valószínűleg azért, mert a sóskáért nem vagyok oda, eddig azt hittem, hogy nagyon hasonlítanak de most a véleményem megváltozott! :) A pirított szójababot, szinte már minden üzletben lehet kapni, ropogós, sült magféle.

Nagyon "edényspórolós" recept, vacsira ebédre vagy csak előételnek (akkor tojás nélkül).

A receptet egy főre írtam, de mivel vannak olyan alapanyagok benne amit, jobb ha nagyobb mennyiségben főzünk, nyugodtan mehet ennek a többszöröse is :)

Hozzávalók (1 főre): 80g bébispenót, egy fél fej cékla, 1 ek. főtt árpagyöngy, 2 tk. pirított szójabab, 2 tojás, frissen reszelt torma, 3 ek. aszalt szilvás dresszing, 1 db szilva (most ringlót használtam).

Aszalt szilvás dresszing: 4-5 db aszalt szilvát nagyon apróra vágunk, hozzáadunk 1 ek. sűrű balzsamecetet, 1 tk. mézet, sót, egy kevés olívaolajat és egy tk. sárgabaracklekvárt. Az egészet jól elkeverjük :)

Elkészítés: a céklát jól megmossuk, és felrakjuk főni. 20 perc után belerakjuk (!) az árpagyöngyöt, majd azzal főzzük tovább. Közben kikeverjük a dresszinget, felvágjuk a szilvát.  Akkor jó ha a gyöngy megfőtt, a céklának abszolút nem kell teljesen. 10 perccel a vége előtt a tojások is mehetnek bele. Leszűrjük.

Ezután veszünk egy nagy tányért (hogy szép mutatós legyen :) ) rárakjuk a spenótlevelet, a szilvaszeleteket, felkockázzuk a céklát és összeforgatjuk a dresszinggel. Rárakjuk ezt is, majd a tojást. Megszórjuk árpagyönggyel, szójababbal, reszelünk rá egy kis tormát. Balzsamecettel fejezzük be :)