A legegyszerűbb banános palacsinta

Nagy rajongója abszolút nem vagyok a palacsintáknak, de ez a variáció nagyon bejött :) cukor, tej és liszt sem kell hozzá, csak 3 összetevő meg egy kis fantázia. A tojás helyett használhatunk vízzel kikevert csicseriborsólisztet (tényleg tojás állaga van!!) ha valamiért nem esszük :)

 

Hozzávalók (1 főre): 2 nagy érett banán, 1tojás, 1 csipet fahéj, ízlés szerint bármilyen feltét ( gyümölcs, joghurt, nutella stb.)

Elkészítés: a banánokat a tojással és a fahéjjal összeturmixoljuk vagy egy tálban szérnyomkodjuk villával, úgy, hogy egy palacsintatészta- szerű masszát kapjunk. Serpenyőben vajon, kis kör alaku formákban óvatosan kisütjük. Figyelni kell, hogy ne magas hőmérsékleten süssük, mert hamar szétesik. Bármivel tálalhatjuk, én az első képen joghurt/pirított mandula/ áfonya/ méz kombinációt használtam, a másodikon pedig sima mandarinos joghurtot :)