Oreos sajttorta

Tömény cukor és szénhidrát :D Évek óta a kedvenc desszertem a sajttorta: gyümölcsös, natúr, sütött, sütésnélküli, cukormentes, bárhogy el tudom képzelni. Ez a verzió a lehető "legnemalakbarátabb" de megéri többet edzeni kicsivel ezért a tökéletes 120 másodpercért :D (jó, igazából egy szelet fél perc alatt is elfogy)

Jellemzői: magas cukortartalom, tele gluténnal és laktózzal, garantált narancsbőrt okoz DE krémes mégis ropogós, intenzíven vaniliás és nagyon nagyon finom!

Nem kell sütni, nem tartalmaz semmilyen habfixálót vagy sűrítőanyagot tehát lágy torta lesz de ahogy a képen is látszik azért szépen lehet szeletelni :)

Hozzávalók:

1. Csokiréteg: 50 g olvasztott étcsoki, fél dl tej, 1 ek. cukrozatlan kakaópor, 1 ek. olvasztott vaj.

2. Krémsajtréteg: 250g mascarpone, 225g oreo keksz krémje ( a fekete keksz lesz a torta alja), 4 csomag vaniliás cukor, 2 tk. vanília aroma vagy egy kevés esszencia, 200 ml 30%-os cukrozatlan habtejszín, 1 tk. cukor, egy ici pici (fél csipet) só.

3. Kekszréteg: 225g oreo keksz krém nélkül, 50g olvasztott vaj.

Elkészítés: A kekszréteggel kezdünk. Különválasztjuk az oreo keksz részét a krémjétől: óvatosan szétszedjük, a krémet egy késsel leválasztjuk. A fekete kekszet aprítógéppel morzsa állagúra törjük vagy simán kézzel. Hozzáadjuk az 50g olvasztott vajat. Egy kb. 22cm átmérőjű csatos tortafoma aljára nyomkodjuk a keveréket és berakjuk addig a fogyasztóba amíg a krémet elkészítjük. Egy keverőtálban a habtejszínt óvatosan a lehető legkeményebbre felverünk. Egy nagyobb keverőtálban a mascarponet a cukorral, vaniliával és az oreo "belsejével" jól kikeverjük majd spatulával lassan hozzáforgatjuk tejszínhabot. Kivesszük a fagyasztóból a kekszréteget és egyenletesen eloszlatva a krémsajtréteget is rárakjuk. Visszarakjuk a fagyasztóba min. 15 percre, mert a csokiréteget jól meg kell tartani a krémnek :) Felolvasztjuk gőz felett vagy csak egy tapadásmentes lábasban a csokit a vajjal és a tejjel, a végén hozzáadjuk a kakaóport. Ezzel a csokiréteggel fejezzük be a tortát. Kb. 10 percet hagyjuk még a hűtőben hogy picit összeálljon (persze ha kibírjuk :).