Bundázott pulykamell és pirított savanyúkáposzta
Az előző posztomban ennek az ételnek a köretét mutattam be, most pedig maga a pulykamell jön. Mivel ehhez még csináltam egy kis pirított savanyú káposztát, így annak is hozom a receptjét :)
Fejenként, olyan 10-15 dkg-ás pulykamellel számoljunk, kb. tenyérnyi nagyságú és 1 cm vastaggal.
Hozzávalók (4 személyre): 4 szelet pulykamell (kb. 40-50dkg), 40 g pecorino romano sajt frissen reszelve (kemény fajta juh sajt), 1 citrom héja, 1 nagy gerezd fokhagyma, só, durvára tört fekete bors (jó nagy szemű kell, hogy maradjon), teljes kiőrlésű morzsa a bundához kb. 15-20 dkg.
Pirított savanyúkáposzta: egy fél fej vöröshagymát pirítani kezdünk egy kis olajon. Hozzáadunk egy tk. római köményt, elkeverjük, majd mehet a savanyúkáposzta, kb. 25-30 dkg. Sózzuk, borsozzuk, pár babérlevelet dobunk rá és addig pirítjuk, amíg szép barna nem lesz.
Elkészítés: a pulykamelleket kiklopfoljuk, utána sózzuk, megszórjuk durva szemű feketeborssal, reszelt fokhagymával bekenjük. A panírmorzsát sózzuk, egy reszelt citrom héjával és a frissen reszelt pecorinosajttal összekeverjük. Mivel ez nem rántotthús, így a szeleteket csak simán ebbe forgatjuk bele és olajban, serpenyőben kisütjük. Sütőben is kipróbálhatjuk, de garantáltan nem lesz olyan jó íze, mint az előbbi változatnak :)